Anke Oevering

Anke Oevering, wijkverpleegkundige bij de Kwadrantgroep i de dorpen Surhuisterveen en Boelenslaan
Ik ben werkzaam als wijkverpleegkundige bij de Kwadrantgroep i de dorpen Surhuisterveen en Boelenslaan. Daarnaast ben ik expert palliatieve zorg in de gemeente Achtkarspelen. Vanuit het Ambassadeurschap Wijkverpleegkundigen gevolgd bij de V&VN, hen ik ambassadeurstaken bij de Kwadrantgroep en coördinator expertkring Wijkgerichte preventie bij de afdeling Wijkverpleegkundigen V&VN.

Wijkgerichte preventie: hoe pak je als wijkverpleegkundige het voortouw?
Wijkverpleegkundige speel al op verschillende plekken in het land een belangrijke rol bij het organiseren van een wijkgerichte aanpak om gezondheid en welzijn te versterken. Denk bijvoorbeeld een gezamenlijke wijkaanpak bij het voorkomen van vallen door ouderen en overgewicht. Dit soort preventie wordt gezien als een belangrijke sleutel om de druk op de gezondheidszorg te verlichten.

Het landelijke Implementatienetwerk Preventie door Wijkverpleegkundigen zet zich in om wijkgerichte preventie door wijkverpleegkundigen te verbeteren en zichtbaar te maken. In deze sessie delen Ytje van der Veen, Anke Oevering en Minke Nieuwboer voorbeelden van al bestaande instrumenten en projecten rondom het vormgeven en uitvoeren van wijkgerichte preventie. En gaan ze met je in gesprek over wat je als wijkverpleegkundige nodig hebt om gezondheidsbevorderend handelen in het geheel van een wijk handen en voeten te geven. Belangrijke input die als uitgangspunt kunnen dienen voor het netwerk en voor de ontwikkeling van eventuele handreikingen en tools.

Wil je meer weten over wijkgerichte preventie, en hoe jij daarmee aan de slag kunt in jouw wijk of buurt? Kom dan naar deze sessie.
En loop ook zeker even langs bij onze marktkraam.

  • Wijkgerichte preventie: hoe pak je als wijkverpleegkundige het voortouw?

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 14:00 - 15:00 CET
  • Wijkgerichte preventie: hoe pak je als wijkverpleegkundige het voortouw?

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 15:00 - 16:00 CET