Anouk Apeldoorn

Anouk Apeldoorn, Adviseur Kennisinstituut V&VN
Na in 2017 afgestudeerd te zijn voor de Hbo-V, heb ik twee jaar als wijkverpleegkundige gewerkt. Hierna ben ik vier jaar kwaliteitsverpleegkundige geweest van meerdere verpleeghuizen en heb ik gelijktijdig de Master Health Innovation gevolgd. Momenteel werk ik als Adviseur Kennisinstituut V&VN. Ik ontwerp producten die ervoor zorgen dat de laatste inzichten uit de wetenschap én praktijk snel, eenvoudig en toegankelijk (online) te raadplegen zijn. Vanuit mijn persoonlijke ervaring met een insulinepomp en sensor vanwege diabetes, ben ik gepassioneerd om anderen te inspireren en verwonderen met de mogelijkheden van (technologische) innovaties in de zorg, waaronder Virtual Reality.

Via Virtual Reality in gesprek met de mantelzorger
In deze sessie neemt Anouk je via Virtual Reality mee naar een gesprek van de wijkverpleegkundige met een cliënt en zijn mantelzorger. Via het opzetten van een VR-Bril kom je in de schoenen van een wijkverpleegkundige te staan en waan je je in gesprek in een huiskamer in gesprek met de cliënt en zijn mantelzorger en doorloop je een scenario waarin je zelf kiest hoe jij dat aanpakt.

Het scenario is een combinatie van een praktijksituatie en de richtlijn en is gemaakt met wijkverpleegkundigen zelf. Je leert een inschatting te maken van  de mate van overbelasting van de mantelzorger en welke eventuele ondersteuning gewenst is. In de training leg ik uit waarom wij Virtual Reality als middel kiezen en gaan we na het beleven met elkaar in gesprek over gemaakte keuzes. Met deze leuke en interactieve manier leer je effectief over de 160 pagina’s lange richtlijn Mantelzorger.

Ben jij verzorgende IG, wijkverpleegkundige, verpleegkundige in de wijk of ben je werkzaam in een andere sector? Kom het met je eigen ogen ervaren!

 • Via Virtual Reality in gesprek met mantelzorger

  Datum: 18 apr 2024Tijd: 10:30 - 11:30 CET
 • Via Virtual Reality in gesprek met mantelzorger

  Datum: 18 apr 2024Tijd: 11:30 - 12:30 CET
 • Via Virtual Reality in gesprek met mantelzorger

  Datum: 18 apr 2024Tijd: 12:30 - 13:30 CET
 • Via Virtual Reality in gesprek met mantelzorger

  Datum: 18 apr 2024Tijd: 14:00 - 15:00 CET
 • Via Virtual Reality in gesprek met mantelzorger

  Datum: 18 apr 2024Tijd: 15:00 - 16:00 CET