Edith Hagedoren

Edith Hagedoren, onderzoeker Lectoraat technologie in de zorg / docent Academie Ergotherapie, Zuyd Hogeschool
Edith heeft ervaring als ergotherapeute in de ouderenzorg, adviseren woningaanpassingen en rolstoelen in het kader van de WMO en als projectleider van de Vilans Hulpmiddelenwijzer. Sinds 2014 werkt Edith bij Zuyd Hogeschool als docent aan de opleiding ergotherapie en onderzoeker voor het lectoraat Ondersteunende Technologie in de Zorg en de Academische Werkplaats Hulpmiddelen voor zelfredzaamheid. Haar expertise ligt op het gebied van adviseren en implementeren van ondersteunende technologie (hulpmiddelen). In 2022 is zij gestart met een PhD over de doelmatigheid van het verstrekkingsproces van aan- en uittrekhulpmiddelen voor therapeutisch elastische kousen. https://www.zuyd.nl/onderzoek/lectoraten/ondersteunende-technologie-in-de-zorg

Passie voor compressie
In deze zeer praktisch ingestoken sessie nemen Rosa Mennes, verpleegkundige en onderzoeker bij het Radboudumc, Edith Hagedoren en Katinka Rutjens je mee op het gebied van compressietechniektraining en zelfredzaamheid bij therapeutische elastische kousen in de wereld van compressietechniek. Er is een nieuwe richtlijn in de maak over compressietechnieken in de wijkverpleging en deze twee onderwerpen komen aan bod in de richtlijn. Na een korte inleiding waarin we de belangrijkste punten rondom compressietechniek in de wijkverpleging op een rij zetten, steek je zelf de handen uit de mouwen. We gaan aan de slag met compressief zwachtelen met een drukmeter zodat je kunt zien welke druk behaald wordt. Ook krijg je de laatste informatie over en oefen je met diverse hulpmiddelen om zelf therapeutische Elastische Kousen aan en uit te trekken.

Er is ook een mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met de zwachtels, drukmeter en TEK hulpmiddelen dus een loszittende broek bij de onderbenen is daarbij handig.

Schrijf je vandaag nog in, bezoek deze hands-on sessie en ontdek de kracht van compressietechniek!

  • De kracht van compressietechnieken

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 13:00 - 14:00 CET
  • De kracht van compressietechnieken

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 14:30 - 15:30 CET