Els Groenendijk

Els Groenendijk
Els Groenendijk is organisatiecoach en trainer en als docent en coach betrokken geweest bij de eerste opleiding voor implementatiecoaches. Wat een mooie, inhoudelijke opleiding was het, met een prachtige groep zorgprofessionals. Wijkverpleegkundigen met oog voor kwaliteit van zorg, het belang van richtlijnen en talent voor het coachen van verandering in hun team en organisatie.
Als docent en coach sluit ik altijd aan bij de vraag van de deelnemer en vertrouw ik op diens leervermogen en kwaliteiten. De opleiding is uitdagend en precies datgene wat wijkverpleegkundigen gaat helpen om richtlijnen in hun team met succes te implementeren.

Dit voorjaar maakt V&VN een doorstart van het programma en zal er weer een groep implementatiecoaches voor de wijk starten.

Opleiding tot implementatiecoach
‘Dat is in de praktijk toch helemaal niet te doen, wie heeft dat bedacht?’

Hoor je deze verzuchtingen wel eens? V&VN in ieder geval wel.

Daarom is er een opleidingstraject voor implementatiecoaches in de wijk ontwikkeld dat in 2021 – 2023 succesvol plaatsvond.
In deze workshop vertellen we je over het waarom en het hoe van deze opleiding.

Wat wil V&VN ermee bereiken voor cliënten, verzorgenden en verpleegkundigen en hoe kunnen organisaties er hun voordeel mee doen? Hoe is het programma opgebouwd en wie kunnen er mee doen?

Collega’s die hebben deelgenomen aan de opleiding zijn erbij. Zij vertellen over hun ervaringen met het programma en over hoe zij kijken naar de rol van de implementatiecoach.

Wat doet een implementatiecoach? Heel veel. Samengevat is zij/hij degene die richtlijnen en andere vernieuwingen invoert. De implementatie coach coördineert, stimuleert, coacht en adviseert en heeft een scherp oog voor kwaliteitsverbetering en wat daarvoor nodig is.

Als je deze workshop uitloopt ben je goed geïnformeerd over waarom het zo belangrijk is dat wijkverpleegkundigen een rol als implementatiecoach krijgen. Je hebt een helder beeld van het programma dat vanaf het voorjaar van 2024 weer gaat draaien.

En het allerbelangrijkste: je bent hopelijk enthousiast over het uitgangspunt dat clienten, zorgprofessionals en organisaties er voordeel bij hebben als er meer implementatiecoaches in de wijkverpleging komen.

  • Opleiding tot implementatiecoach

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 10:30 - 11:30 CET
  • Opleiding tot implementatiecoach

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 11:30 - 12:30 CET
  • Opleiding tot implementatiecoach

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 13:00 - 14:00 CET