Rosa Mennes

Rosa Mennes, verpleegkundige en onderzoeker bij IQHealth
Ik heb na mijn opleiding hbo verpleegkunde bijna 5 jaar als wijkverpleegkundige gewerkt in Nijmegen Dukenburg. Tijdens deze periode ben ik de master verpleegwetenschappen aan de universiteit in Utrecht gaan volgen om me meer te verdiepen in het uitvoeren van onderzoek binnen de verpleegkunde. Ik heb kort als kwaliteitsverpleegkundige gewerkt binnen de verpleeghuiszorg en ben toen gaan werken bij V&VN. Hier heb ik mij verdiept in het maken van datasets om verpleegkundige en verzorgende informatie goed vast te kunnen leggen en over te kunnen dragen. Belangrijk hierin was ook hoe deze gegevens gebruikt kunnen worden in het verpleegkundig proces. Ondertussen heb ik ook twee kindjes gekregen met mijn man en begon de reistijd naar Utrecht tegen te staan en ben ik als onderzoeker aan de slag gegaan bij IQ health van het Radboud UMC. Daar ontwikkel en test ik richtlijnen in de praktijk.

Passie voor compressie

In deze zeer praktisch ingestoken sessie nemen Rosa Mennes, verpleegkundige en onderzoeker bij het Radboudumc, Edith Hagedoren en Katinka Rutjens je mee op het gebied van compressietechniektraining en zelfredzaamheid bij therapeutische elastische kousen in de wereld van compressietechniek. Er is een nieuwe richtlijn in de maak over compressietechnieken in de wijkverpleging en deze twee onderwerpen komen aan bod in de richtlijn. Na een korte inleiding waarin we de belangrijkste punten rondom compressietechniek in de wijkverpleging op een rij zetten, steek je zelf de handen uit de mouwen. We gaan aan de slag met compressief zwachtelen met een drukmeter zodat je kunt zien welke druk behaald wordt. Ook krijg je de laatste informatie over en oefen je met diverse hulpmiddelen om zelf therapeutische Elastische Kousen aan en uit te trekken.

Er is ook een mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan met de zwachtels, drukmeter en TEK hulpmiddelen dus een loszittende broek bij de onderbenen is daarbij handig.

Schrijf je vandaag nog in, bezoek deze hands-on sessie en ontdek de kracht van compressietechniek!

  • De kracht van compressietechnieken

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 13:00 - 14:00 CET
  • De kracht van compressietechnieken

    Datum: 18 apr 2024Tijd: 14:30 - 15:30 CET